reede, 16. mai 2014

Shire

Lonely Planeti reisijuht Shire linnale just liialt reklaami ei teinud, kirjutades selle kohta, et Shire on üks tolmune ja mõttetu väikelinn, kus reisijad peatuvad vaid seetõttu, et seal peab bussi vahetama. Eks seda kirjutavad nad kõigi linnade kohta, kus just Eiffeli torni või mingit märkimisväärset kivihunnikut ei ole. No ütleks, et olen ka hullemaid ja kindlasti tolmusemaid linnu näinud. Teekond Aksumist siia oli ootuspärane. Kõigepealt üritasime üles leida bussijaama, kus oli üllatavalt palju busse ning Shire buss oli just lahkumas. Pilet 1,5-tunniseks sõiduks maksis 24 birri (1 EUR) ning vaateid jagus. Mõned kilomeetrid pärast Aksumist väljumist nägime, kuidas inimesed oli kogunenud ümber minibussi-õnnetuses viga saanud inimeste ning aitasid neid bussi peale, et haiglasse viia. Seejärel sõitis meie bussijuht kuskil tund aega mõõdukast natuke suurema kiirusega kui mulle meeldinud oleks teedel, mille ääres olid mõõdukast natuke suuremad kuristikud, kui mulle tol hetkel meeldinud oleks. Kui hinnata bussijuhti riskimist sel teel Aafrika skaalal (Kus number üks on üliaeglaselt loksuv Keenia easycoach ning kümme on hullunud Tansaania bussijuht Mwanzansasse lendamas), siis annaks bussijuhile 6 punkti. Enamus aega oli tal asi kontrolli all, kuigi (kuristiku äärel asuvaid) kurve võttis ta siiski veidi kiiresti. Nagu juba traditsiooniks saanud, siis minu naaberistmetel olevad poisid oksendasid terve sõidu vältel ning mõned kilomeetrid enne Shiresse jõudmist nägime ühe väga jõhkra mägikurvi peal kahte suurt kokkupõrganud ja romustunud veoautot.

Täna sõime esimeses Etioopia söögikohas, milles ei osanud mitte ükski ettekandja mitte ühtegi sõna inglise keelt. Ma hakkasin juba sõnaraamatust õigeid sõnu otsima, aga õnneks tuli appi kõrvallauas sööv mees ning tõlkis meile, mida vaja. 





Shiresse jõudes otsisime veidi aega hotelli. Esimene hotell oli väga kena, kuid odavamad (loe: Normaalse hinnaga toad) olid kõrvalmajas, mis nii kena ei olnud. Teine hotell nägi väga äge välja, tuba oli pisike, kuid äge ja hind oli 2 peale 100 birri (4 euri). 


Pildid hotellist siis.



Vaade hotelli aknast
Homme kell 5 bussi peale :) Gonder, siit me tuleme!

0 Comments:

Postita kommentaar

Toetab Blogger.

Blog Archive

Otsing sellest blogist