reede, 3. aprill 2009

Suur tänu!

Suur tänu kõigile, kelle annetused on nüüdseks jõudnud Keeniasse. Siin on neid asju tõesti vaja. Olukorrast niipalju, et annetatud kirjatarbeid kasutavad nad nüüd koolis iga päev. Meditsiinivahendid täiendasid hetkel kesises seisukorras olevat meditsiiniasjade riiulit. Vähemalt on siin inimene, kes oskab nendega midagi teha, medvend Kennedy. See koht elab tõesti ainult annetustest. Kümnetel lastel pole jalanõusid vabaks ajaks (koolivorm on kõigil olemas) ning riided on enamasti annetuste kaudu saadud. Ainus, mida jätkub kõigile, on sööginõud. Kahvleid ja nugasid siia saata pole aga mõtet, kuna nad söövad katega. Pakkusin enda lusikat vahepeal, aga see ei läinud väga peale.

Parim annetus oli väike gloobus, sellega saab iga õhtul ikka uuritud, kus Euroopa on näiteks. Eesti asukoha olen ma neile juba selgeks opetanud. Kõik teavad, et me oleme gloobusel number 4 - sest meie riik on nii väike, et pole ruumi "Eesti" kirjutada. Enamusel on siiski oma voodi, kuid mõned magavad ka kolmekesi ühes voodis... Arvuteid polnud neil mitte ühtegi. Niiet kui ma enda 3 tükki tööle saan, siis saame alustada arvutitundidega. Samuti puudub tervel keskusel näiteks fotokas. Neil on 1 telekas. Duširuum on pesemisruumi koha kohta liiga palju öeldud. Laes on mingi teoreetiline dušš, aga vett sealt küll ei tule. Pesemine toimub ikka kausi ja seebiga, 25 lapse peale on 1 väike ruum. Meil on ka üks wc pott sees, vett loomulikult peale tõmmata ei saa. Lapsed joovad kõik puhastatud vett tankerist, meil soovitati osta, ei hakanud jamama, ostsin.

Söömine toimub õues, köögi kohta köök oelda, oleks liiga palju. Minu tuba on luksus, mul on isegi korralik aken ees, samas türgi vabatahtliku aknast ronis öösel sisse rott. Peale seda hakkas tal kiire endale akna ehitamisega. Koolis tundub neil olevat sama raske kui meil. Tase on hea. Paljudel vanematel poistel on mobiiltelefonid ka. 110 lapse peale on üks väga populaarne telekas. Populaarsem kui telekas on aga jalgpalli mängimine improviseeritud väikse palliga tolmus ja veelkord tolmus.

Ja nüüd väga oluline punkt. TOIT. Hommiku niinimetatud söök on tee. Iga päev saab UGALIT! See koosneb veest ja jahust ja on siin peamine toit.

A muide. Nett on meil USB pulgal...keskuses, kõike saab hakkida, isegi Keenias!

1 kommentaar:

Toetab Blogger.

Blog Archive

Otsing sellest blogist